НОВИНИ

137 снегогопочистващи машини чистят улиците в София

137 снегогопочистващи машини чистят улиците софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 21.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг започнаха обработки със смеси срещу заледяване и снегопочистване, съобщават от Столична община.

Работата по снегопочистването е започнала около 4.00 часа във високите места, а в момента се извършват обработки във всички райони на територията на столицата. На терен са 137 снегогопочистващи машини към този час.

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, извършват обработки със смеси срещу заледяване, както и избутване на сняг поради обилните валежи. Обработвани са улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общинска пътна мрежа, както и Южната дъга на "Околовръстен път" и "Самоковско шосе".

Започна и почистването на основни улици в кварталите в някои райони като "Лозенец", "Витоша", "Овча Купел" и стръмни участъци в "Слатина". Работи се и в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в район "Панчарево".

Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк "Витоша": Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

В момента градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

Столична община напомня на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов: Премиерът дължи много отговори за това какво се случи в Скопие
Даниел Митов: Премиерът дължи много отговори за това какво се случи в Скопие
Адел отложи концертите си в Лас Вегас заради COVID-19
Адел отложи концертите си в Лас Вегас заради COVID-19