НОВИНИ

15 екипа на пожарната се бориха с пожари в Пловдивско

екипа пожарната бориха пожари пловдивско
bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 23.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Повече от 12 пожарни автомобила на РДПБЗН Пловдив, подкрепени от три екипа огнеборци от Пазарджик, Кърджали и Стара Загора, се борят с бушуващи пожари на територията на областта. Засушаването, високите температури и силните пориви на вятъра са основните причини за пожарите.

Три екипа огнеборци гасят горски пожар с три огнища край първомайското село Буково, който е възникнал днес следобед, но се е разпрострял бързо на широк фронт в трудно пресечен терен. На колегите там утре ще помагат групи доброволци, поискана е и помощ от военните, които също ще се включат в гасенето.

В следобедните часове днес избухна пожар от сухи треви и край Гребен канал Пловдив. Огънят бързо се пренесе по поречието на р. Дерменка и р. Марица. Пожарникарите успяха да спасят близки заведения, хотели и жилищни сгради, както и растителността по поречието на реката.

В следобедните часове възникна и пожар в открит склад за разделно събиране на отпадъци, при който бяха засегнати и два съседни склада за торове и хранителни продукти.

Почти едновременното възникване на множество произшествия в близко време и с бърза интензивност на развитие, наложи допълнително искане на личен състав и техника от съседни области.

Нажежена е работната атмосфера и в Оперативния център на РДПБЗН Пловдив, тъй като и към този час продължава предислоцирането на екипи огнеборци към места, на които огънят продължава да бушува.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предложението 24 май да стане национален празник предизвика коментари сред политическите сили
Предложението 24 май да стане национален празник предизвика коментари сред политическите сили
Йонас Вингегор спечели за втора поредна година Тур дьо Франс
Йонас Вингегор спечели за втора поредна година Тур дьо Франс