НОВИНИ

15% увеличение на заплатите на служителите на МВР от януари догодина

министър христо терзийски срещна представители синдикат bdquoогнеборецldquo
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 03.11.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

С 15% от 1 януари 2021 г. ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите на МВР, в това число и на пожарникарите. Това стана ясно след проведените днес разговори между представители на Синдикат "Огнеборец" и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Ангажиментът за увеличението е бил поет от премиера Бойко Борисов, с който са разговаряли представители на синдикатите.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов в бюджета на МВР по перо персонал за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15 % от 1 януари 2021 г.“, съобщи председателят на синдиката Венцислав Станков.

"Другото, което пое като ангажимент министър-председателят, това е да се компеннсират всички служители на пожарната, които са участвли в преодоляването на COVID кризата и да бъдат намалени последстивията от нея да бъдат наградени както всички служители от полицейските структури с идентични индивидуални финансови награди", поясни още той.

Станков обяви, че ще свика заседание на Управителния съвет, на което ще бъде взето решение какви ще бъдат понататъчните ни действия. "Това е, което успяхме да договорим с министър председателят, подлежи на обсъждане с нашите колеги. Ако те не са доволни с това предвиждано увеличение, тогава естествено ще предприемем протестни действия“, поясни Станков.

Синдикати разочаровани след срещата с ръководството на МВР

Вчера министър Христо Терзийски се срещна и със синдикални организации на служителите в МВР. Тя бе провокирана от искането служителите на МВР да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус.

Според Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

След срещата вчера Попов потвърди, че полицаите ще излязат на протест в неделя – 8 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче
18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче
Локомотив (Пд) започна защитата на Купата с труден успех над Загорец
Локомотив (Пд) започна защитата на Купата с труден успех над Загорец