НОВИНИ

Синдикати разочаровани след срещата с ръководството на МВР

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:40, 02.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
синдикати излязоха разочаровани срещата ръководството мвр

Синдикати излязоха разочаровани от срещата с ръководството на Министерството на вътрешните работи, която се проведе днес.

Тя бе провокирана от искането служителите на МВР да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус.

"Не можахме да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%", заяви Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Според него няма политическа воля за промяна.

"Ще ви призная нещо - разочарован съм. И съм разочарован не от липсата на резултат, а от причината за липсата на резултат. Имах някаква надежда, че наистина ще преговаряме. Оказа се, че министърът няма мандат да преговаря", добави Попов.

По негови думи трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

"Тенденцията е отново на колегите от МВР да им натежи службата още малко, след това още малко и така, докато могат да носят. Рискът МВР да се срине или най-малкото да се задъха, както се задъхва в момента здравната система, изобщо не е за подценяване. Имаме колеги с положителни тестове, имаме болни колеги, имаме починали колеги", каза още Попов.

Той заяви, че полицаите ще излязат на протест в неделя, като най-вероятно ще се съберат в обедните часове в градинката край "Св. Седмочисленици".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова със сребърен медал от международен турнир по карате в Белград
Ивет Горанова със сребърен медал от международен турнир по карате в Белград
Солун и Серес под двуседмична карантина заради COVID-19
Солун и Серес под двуседмична карантина заради COVID-19