НОВИНИ

17-годишно момче загина, а друго е в болница след катастрофа в Панагюрище

bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 26.02.2021 (обновена)
5238
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Един тийнейджър е загинал, а друг е тежко ранен в резултат на пътно-транспортно произшествие в района на жп гарата в Панагюрище. Сигнал за случилото се е бил подаден рано тази сутрин около 5.00 часа в дежурната на полицейското управление в града.

По първоначални данни водачът е неправоспособен 17-годишен младеж от Панагюрище, който, движейки се с несъобразена скорост, е загубил управлението над колата. Тя е напуснала пътното платно и се преобърнала встрани от пътя по таван. В резултат на това е починал возещият се до водача друг 17-годишен младеж.

Шофьорът е транспортиран от екип на Спешна помощ в МБАЛ „Унихоспитал“-Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние.

СНИМКИ: Нели Ангелова

На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в града. Установено е, че леката кола е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище. Изясняват се причините, довели до тежката катастрофа. Трупът на починалото момче е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик.

"Сигнал за този пътен инцидент е получен рано тази сутрин около 5 часа на тел 112 в РУ Панагюрище. Незабавно към местопроизшествието са били изпратени автопатрули на районното управление, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка на Спешна помощ. Пристигайки на място са установили, че се касае за самокатастрофирал лек автомобил, който е пътувал по посока за Стрелча, на изхода на Панагюрище до жп гарата в града. За съжаление установено е, че единия от пътуващите в него млад мъж на 17 години от Панагюрище е починал на място, а водачът, който също е на 17 години е в тежко състояние и е транспортиран от екип на Спешна помощ в болницата в Панагюрище, където лекарите се борят за живота му. На мястото е извършен оглед от дежурна група на Районното управление в Панагюрище. Изяснено е, че лекият автомобил е собственост на 20 годишен мъж от Оборище. На този етап процесуалните действия продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура в Пазарджик", каза говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СГС отхвърли иска за разпускане на партия "Възраждане"
СГС отхвърли иска за разпускане на партия "Възраждане"
Законопроект скара психолозите кой може да упражнява професията им
Законопроект скара психолозите кой може да упражнява професията им