НОВИНИ

18-годишните волейболни национали с първа загуба на Европейското в Тбилиси

българия срази словения старта евроволей 2022 юноши години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 13.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за юноши под 18 години отстъпи на Италия с 2:3 гейма (17:25, 25:21, 25:15, 24:26, 15:17) в четвъртия си мач от предварителна група II на Европейското първенство в Тбилиси (Грузия).

С това волейболистите на Виктор Карагьозов допуснаха първа загуба до момента. Те заемат втора позиция във временното класиране с 3 победи, 1 загуба и 10 точки. Италия е лидер са лидер с 4 победи и 10 точки, която се класира вече за финалната четворка. От своя страна българският тим пропусна страхотен шанс да запише крайния успех и да се класира предсрочно за полуфиналите.

Последният ден от груповата фаза, 14 юли, е изключително важен за това, кой ще последва "скаудра адзура" в спора за медалите. Два отбора - България и Полша имат еднакъв актив - три победи и една загуба. Тимът ни обаче е с точка повече от съперника.

На 14 юли националите се изправят срещу Германия в последния мач от груповата фаза, като ще търсят задължителна победа. Съставът на Полша пък излиза срещу водача Италия, като също ще се бори за успех.

Двубоят между България и Италия бе страхотна битка, продължила повече от два часа борба. Нашите поведоха с 2:1, но допуснаха мачът да бъде вкаран в тайбрек. В решителната част те отново не реализираха невероятно предимство за крайния успех. Волейболистите ни поведоха ударно с 8:3, задържаха аванса си до 13:9. И когато нещата изглеждаха предрешени се случи немислимото. Италия се надигна, изненада ни и изравни при 13:13. Нашите не успяха да излязат от шока и "скаудра адзура" наложи волята си със 17:15, като се поздрави с крайната победа.

Александър Къндев бе най-резултатен с 20 точки (2 блокади), Стилян Делибосов се отчете със 17 точки (1 ас, 7 блокади). Кристиян Титрийски приключи с 13 точки (2 блокади).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптер, гасящ пожар в Гърция, падна в морето - има загинали
Хеликоптер, гасящ пожар в Гърция, падна в морето - има загинали
Пиер Зебли: Разчитаме на феновете ни да ни дават допълнителна мотивация
Пиер Зебли: Разчитаме на феновете ни да ни дават допълнителна мотивация