САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

18 нарушители на карантината са открити в Русе

от БНТ
16:23, 01.04.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Регионални

В русенска област под карантина са поставени над 1 200 души. А за 20 дни са установени 18 нарушители. Те не са били открити по домовете си по време на проверките. Случаите са докладвани на Здравната инспекция и на прокуратурата.

От днес екипите, които посещават адресите на хората, са с два повече. Сред първите проверени за деня е шофьор, завърнал се в Русе, след като е пътувал през Испания и Италия.

Радостина Пейкова - началник на отдел "Обществено здраве" - Община Русе: Лицето си беше вкъщи, знаеше правилата за спазване на карантина, знаеше към кого да се обърне. Не споделя симптоми, чувства се добре.

От 10 март досега са извършени 327 проверки, но всеки ден в общината пристигат нови списъци с хора, завърнали се от чужбина.

Радостина Пейкова - началник на отдел "Обществено здраве" - Община Русе: Най-голямата вълна беше, когато разшириха обхвата на рисковите страни - Германия, Англия, Испания. Това е между 18 и 24-ти.

Четирите екипа посещават на ден общо около 100 адреса. А в Районната прокуратура са образувани 4 досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Община Бобов дол въвежда вечерен час
Община Бобов дол въвежда вечерен час
Пловдивски ученици ушиха и дариха 600 маски за многократна употреба
Пловдивски ученици ушиха и дариха 600 маски за многократна употреба