НОВИНИ

19-годишен пиян и без книжка удари патрулка след гонка в Русе

годишен пиян шофьор без книжка удари патрулка гонка русе
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 15.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Русе задържа след гонка 19-годишен пиян шофьор без книжка, който в опита си да избяга от органите на реда удари патрулен автомобил, съобщиха от ОД на МВР в крайдунавския град.

Вчера около 14.45 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво състояние, управляващо автомобил "Порше Кайен" в района на лесопарк "Липник", с. Николово. Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, но междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани водачът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към Русе.

Незабавно дежурните наряди са пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, но на подадените светлинни и звукови сигнали не е преустановил движението си. Преследването му е продължило по бул. "България", където отново не е спрял, независимо от подадените от полицаите сигнали, а след това е обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

При разклон за местността "Люляците" шофьорът бил принуден да спре заради излизащите от местността автомобили. След спирането си обаче водачът е потеглил назад и е блъснал със задната част на джипа предната част на патрулен автомобил и му е нанесъл щети. Служителите не са пострадали.

След удара шофьорът и пътниците са се опитали да напуснат мястото и да избягат, но са заловени от униформените. Като водач на автомобила е установен 19-годишен от град Ветово, с него пътували още двама мъже - на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 промила. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

19-годишният шофьор е бил задържан. Работата по случая продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков бе избран в идеалния отбор на Евролигата за втори пореден сезон
Александър Везенков бе избран в идеалния отбор на Евролигата за втори пореден сезон
Александър Гавалюгов ще участва със сборен отбор във финалите на турнира за подрастващи към Евролигата
Александър Гавалюгов ще участва със сборен отбор във финалите на турнира за подрастващи към Евролигата