НОВИНИ

20 години затвор за баща, отвлякъл, блудствал и изнасилил дъщеря си

години затвор мъж изнасилил малолетно момиче
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 29.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Варненският окръжен съд наложи на Стоян И. наказание 20 години "лишаване от свобода", който е отвлякъл, блудствал и изнасилил 18-годишната си дъщеря. Престъплението е извършено преди три години в условия на опасен рецидив.

Преди 10 години Варненският окръжен съд му налага наказание 10 години "лишаване от свобода" за изнасилване и отвличане. През април 2019 г. излиза от затвора, като му е определен изпитателен срок от близо година и половина.

Според обвинението след освобождаването си 41-годишният Стоян заживял с приятелката си в Аксаково. В дома му често гостувала неговата дъщеря. На 1 ноември 2019 г. момичето отново посетило баща си. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да напазаруват заедно, като на връщане от магазина пушили марихуана в колата му. В къщата, въпреки оказаната съпротива, извършил блудствени действия с нея. След това той откарал дъщеря си с кола извън града и я изнасилил. Предупредил я да не казва на никого за станалото. Разстроено от случилото се момичето напуснало дома на баща си и по-късно направило опит да се самоубие с 10 таблетки аспирин. Едва в спешния център разказало за случилото се.

41-годишният Стоян е осъден на 20 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туроператорите настояват за равен достъп на сектора до държавна помощ
Туроператорите настояват за равен достъп на сектора до държавна помощ
Засилва ли се миграционният натиск към България?
Засилва ли се миграционният натиск към България?