НОВИНИ

21 години по-късно Нюкасъл отново ще играе в групите на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:11, 23.05.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
години късно нюкасъл отново играе групите шампионската лига
Слушай новината

Нюкасъл Юнайтед си гарантира своето завръщане в груповата фаза на Шампионската лига, след като завърши 0:0 у дома срещу Лестър в среща от предпоследния 37-и кръг в английската Висша лига.

Спечелената точка беше всичко, от което се нуждаеха "свраките", тъй като мач преди края на сезона те са с актив от 70 пункта и със сигурност не могат да бъдат изместени от топ 4. Така, след пауза от 21 години отново ще гледаме "джордитата" в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

При последното си участие там тимът от "Сейнт Джеймсис Парк" започва с три загуби в груповата фаза, но след това печели три поредни двубоя в поток с Ювентус, Динамо Киев и Фейенорд и в крайна сметка завършва на 2-ото място в подреждането, което му позволява да продължи към втората групова фаза, където вече тимът отпада, след като се нарежда 3-ти в компанията на Барселона, Интер и Байер Леверкузен.

След дълга пауза пък "свраките" отново ще имат възможността да чуят химна на Шампионската лига, а всичко това е благодарение на страхотната работа на треньора Еди Хау през този сезон, който ще завърши за тима в неделя (28 май) с визита на Челси.

В същото време борещият се за своето оцеляване Лестър ще влезе в последния кръг с актив от 31 точки, колкото има и тимът на Лийдс. Тези два отбора заедно с екипа на Евертън ще трябва да определят кой ще запази елитния си статут и през следващия сезон и кои двама ще трябва да играят в Чемпиъншип.

Преди решителните битки "карамелите" държат съдбата си в свои ръце с 33 пункта и успех у дома срещу Борнемут ще гарантира оставането на момчетата на Шон Дайш във Висшата лига. Междувременно Лестър и Лийдс ще търсят победи съответно над Уест Хям и Тотнъм и ще се надяват на грешна стъпка на "мърсисайдци" в опит да останат в най-високото ниво на английския футбол и през следващата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево със следобедни превалявания и днес
Слънчево със следобедни превалявания и днес
Емполи нанесе нов звучен шамар на Ювентус и го остави извън зона Европа
Емполи нанесе нов звучен шамар на Ювентус и го остави извън зона Европа