НОВИНИ

42 са новорегистрираните случаи на коронавирус в област Пловдив

новорегистрираните случаи коронавирус област пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 11.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

По последни данни на територията на област Пловдив има 42 новорегистрирани случаи на COVID-19. В Националната информационна система са общо 2099.

„ За последното денонощие няма новодиагностицирани медицински лица. Няма и починали пациенти с COVID-19. Хоспитализираните за изминалите 24 часа са шестима – двама от приетите за болнично лечение са от Пловдив, останалите пациенти са от общините Раковски, Родопи, Брезово и Марица. Всички са в задоволително състояние.

Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, са 117. От новите случаи най-много са в Пловдив - 27, община Карлово - 5, Асеновград - 3, Сопот - 2 и по един случаи в Раковски, Марица, Брезово, Родопи, Перущица. Под карантина в областта са 576 лица. На домашно лечение са 465. Оздравелите пациенти за денонощието са 25, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

COVID-19 в детски и учебни заведения, по данни на РЗИ:

Професионална гимназия “В. Заимов" в Сопот: положителен тест на ученик от 9. клас. От 12 октомври класът на заболелия ученик преминава на дистанционно обучение поради наложена карантина;

ОУ“ Душо Хаджидеков“ Пловдив: положителен резултат за коронавирус на учител по история. Дадени са указания и предписания от здравната инспекция.

Положителен резултат на ученик от 7. клас. Предписание на директора на училището за карантиниране на класа на заболялото дете и преминаване на дистанционно обучение от 12 октомври.

ПГХТТ Пловдив: Положителен тест на ученик от 11. клас, предписание на директора за предприемане на съответните мерки. Карантиниране на класа на заболялото дете и преминаване на дистанционно обучение от 12 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 жертви след сблъсък на автобус с товарен влак в Тайланд
20 жертви след сблъсък на автобус с товарен влак в Тайланд
Нови протести в Израел, като мотив се включват и противоепидемичните мерки
Нови протести в Израел, като мотив се включват и противоепидемичните мерки