43 случая на COVID-19 в "Мини Марица-изток” от началото на епидемията

от БНТ
14:47, 27.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
случая covid мини марица изтокrdquo
Снимка: „Мини Марица-изток” ЕАД

До момента са регистрирани общо 43 случая на положителни проби за COVID-19 на работещите в най-голямото въгледобивно дружество у нас. Това става ясно от заповедта на изпълнителния директор, която въвежда стриктно спазване на противоепидемични мерки в предприятието.

Извънредният оперативен щаб от самото начало на пандемията е създал добра организация на работа в дружеството по стриктното спазването на мерките, ежедневната дезинфекция и дисциплината на работещите. Благодарение на тези мерки е предотвратено клъстърно разпространение на коронавируса в минния комплекс, в който работят около 7 200 души.

Заповедта на изпълнителния директор предвижда всеки работещ в Дружеството да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната Регионална здравна инспекция за съвет и консултация, при наличие на повишена температура, кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус и др., както и да ползва отпуск за временна неработоспособност, при препоръка от компетентните медицински лица. Лица с подобни оплаквания по време на работа, трябва да се изолират незабавно и да следват този план за действие.

Ограничен е и достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на Дружеството. Почти ежедневно се разпространяват апели и агитационни материали с инструкции за поведение по време на пандемия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Алибегов: До 7 дни 120 000 заети в нощните заведения остават без работа
Алибегов: До 7 дни 120 000 заети в нощните заведения остават без работа
Катастрофа с линейка затрудни движението на „Орлов мост“
Катастрофа с линейка затрудни движението на „Орлов мост“