НОВИНИ

44 души от дом "Възраждане" пребориха коронавируса

души дом възраждане пребориха коронавируса
Снимка: БНТ - Русе
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 18.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

38 души станаха възрастните хора от дом "Възраждане", които успешно са се справили с коронавирусната инфекция. За последното денонощие от инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев" в Русе е била изписана 81-годишна жена от дома за възрастни хора. Освен нея са излекувани и 6-ма души от персонала на социалното заведение.

Една част от оздравелите са настанени в Кризисния център "Каритас", а 21 души се намират на четвъртия етаж на дома. От всички 38 излекувани един човек е в домашен отпуск, друг е хоспитализиран в отделение на УМБАЛ "Канев", а трети е напуснал социалното заведение.

Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в дом "Възраждане" е 93-ма души, от които 84-ма възрастни и девет души персонал. От хората, настанени в дома, 12 души все още остават на болнично лечение. Седем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение на пациенти с COVID-19 на клиника „Медика Русе“, а други двама в сектор на Белодробната болница. 23-ма души са без симптоми и се намират във вила в село Николово, а други четирима души без оплаквания са в домашен отпуск и под карантина.

Три нови случая на КОВИД- 19 са регистрирани за последното денонощие на територията на Русенска област - сочат данните от Регионалната здравна инспекция. Това са двама мъже на 42 и 46 години от Русе, както и за 53-годишна жена от Ветово. И тримата са в добро състояние, като единствено 46-годишният русенец е настанен в Белодробната болница с бронхопневмония.
Активните случаи към момента са 76-от тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 52-ма са под домашна карантина.


Автор: Виолета Никифорова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уесли Ната няма да ходи в Левски
Уесли Ната няма да ходи в Левски
Отложиха старта на Лига 1 заради COVID-19
Отложиха старта на Лига 1 заради COVID-19