НОВИНИ

5500 домакинства са подали документи за безплатни екологични отоплителни уреди в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:22, 23.03.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
започна подмяната отоплителните уреди екологични
Слушай новината

Столичната община възобнови телефонната линия, на която желаещите могат да получат информация за безплатната подмяна на старите си печки с твърдо гориво с нови и екологични.

Към настоящия момент над 5500 домакинства са подали заявления за участие в проекта и ще получат безплатно нови екологични отоплителни уреди.

Подмяната на печки на дърва и въглища с екологични е част от мерките на Столичната община за подобряване на качеството на въздуха в София. На сайта на общината е публикувана подробна информация за необходимите документи за кандидатстване.

Кандидатстването става в районните администрации на столичните райони. Приемащите служители извършват проверка на място на формулярите.

За да можете да бъдете включени в обхвата на проекта за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE, се изисква предоставянето на копие на документ за собственост, както и документ, че местните данъци и такси, дължими към момента, са платени.

Актуална информация за проекта може да се получи на посочения телефон от понеделник до петък, от 8.30 до 18.30 часа. Специализираният телефон е 02/94 22 444.

Подмяната на печки е по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи". Той е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 година" чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Националния бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пекин одобри клинични изследвания на ваксина срещу COVID-19, приемана с вдишване
Пекин одобри клинични изследвания на ваксина срещу COVID-19, приемана с вдишване
14 нови пункта за ваксинация в Пловдивско
14 нови пункта за ваксинация в Пловдивско