НОВИНИ

5500 лица са подпомогнати чрез проектите на Фонд "Социална закрила"

5500 лица подпомогнати проектите фонд социална закрила
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:14, 21.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

5500 лица са били подпомогнати до месец май чрез Фонд "Социална закрила" на социалното министерство.

Подпомагането е по целевата програма "Обществени трапезарии", като услугата се предоставя от 35 доставчика в 42 общини на територията на цялата страна. Бюджетът ѝ е 3 200 000 лв. до края на годината, информират от МТСП.

Политиките на Фонда винаги са били насочени към нуждите на хората с увреждания. Чрез него се финансират проекти, с които максимално много хора да получат по-добри условия за живот.

През последните години Методиката на финансиране на Фонда беше променена, така че да се оптимизират предоставяните възможности, както и да се дадат нови в извънредни или кризисни ситуации. Благодарение на това, Министерството на труда и социалната политика предложи програма за закупуване на компютри, таблети и периферия на деца от социалните услуги в страната.

В момента във Фонда са постъпили 111 проектни предложения за закупуване на уреди, поддържане на материалната база на социалните услуги или изграждане на нова, както и за реконструкция и модернизация на нова, която да се ползва за подпомагане на хора с увреждания.

Седем души ще получат средства, с които да реконструират личните си автомобили и да могат да шофират. 274 души са получили средства за закупуване на помощни средства като колички или за монтиране на рампи за придвижване.

За пръв път тази година се отпускат и помощи за хора със зрителни увреждания за покупка на помощно-технически средства за компенсиране на зрителния дефицит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство опроверга информацията, че Ананиев е забранил събора на Бузлуджа
Здравното министерство опроверга информацията, че Ананиев е забранил събора на Бузлуджа
Ювентус победи с 2:1 Лацио у дома и дръпна с 8 точки на върха в "Серия А"
Ювентус победи с 2:1 Лацио у дома и дръпна с 8 точки на върха в "Серия А"