588 нарушения на пътя в Пловдив в Деня на детето

от БНТ
20:05, 01.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални
588 нарушения пътя пловдив деня детето

Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за "Деня на детето".

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция "Да запазим живота на децата на пътя".

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малолетни, участие взеха над 126 униформени полицаи.

При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

В хода на проверките е установено, че 22 от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана.

7 са съставените Актове за административно нарушение за установени технически неизправности по превозните средства на пътя.

На 82-ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой. Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи.

В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Все повече родители не могат да се грижат за децата си заради COVID кризата
Все повече родители не могат да се грижат за децата си заради COVID кризата
Журналистът Мария Чернева получи награда за филма си "В зоната на COVID-19"
Журналистът Мария Чернева получи награда за филма си "В зоната на COVID-19"