НОВИНИ

60 точки на Стеф Къри не стигнаха на Голдън Стейт срещу Атланта, ЛА Лейкърс прекъсна победната серия на Ню Йорк Никс

точки стеф къри стигнаха голдън стейт атланта лейкърс прекъсна победната серия йорк никс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:09, 04.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Стеф Къри вкара рекордните си за сезона 60 точки, но те не стигнаха на неговия Голдън Стейт Уориърс, за да избегне загубата със 134:141 като гост след продължение от Атланта Хоукс.

Къри, който е четирикратен шампион и двукратен носител на приза за "Най-полезен играч", остана само на две точки от личния си рекорд в лигата, след като вкара 22 от всичките си 38 стрелби от игра, включително 10 тройки от 23 опита, но усилията му не срещнаха достатъчно подкрепа от съотборниците му.

Резервата Лестър Киньонес бе втори по резултатност за Уориърс със 17 точки, Джонатан Куминга добави 16, а с "дабъл-дабъл" - 15 точки и 11 борби - завърши гардът Брендън Поджимски.

За победителите от Атланта над всички бе плеймейкърът Трей Йънг със своите с 35 точки, докато от пейката силно се включи Ониека Оконгву, който приключи с "дабъл-дабъл" - 22 точки и 16 борби. Джейлън Джонсън също се отчете с "дабъл-дабъл" след 21 точки и 13 борби.

В подреждането Голдън Стейт заема 12-о място в Западната конференция с баланс 21-25, докато Атланта Хоукс са 10-и на Изток с показатели 22-27.

В друга среща от изминалата вечер ЛеБрон Джеймс вкара 24 пункта, а Остин Рийвс добави 22 при успеха на техния Лос Анджелис Лейкърс със 113:105 като гост на Ню Йорк Никс.

За домакините Джейлън Брънсън бе над всички с "дабъл-дабъл" - 36 точки и 10 асистенции, а още 26 точки прибави Донте ДиВинченцо, но въпреки това Никс пропуснаха да стигнат до победата в десети последователен мач от редовния сезон.

След двубоя ЛА Лейкърс се намира на 9-ото място в Западната конференция с баланс 26-25, а съставът Ню Йорк остава 4-и на Изток с показатели 32-18.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно ветровито време днес и утре
Опасно ветровито време днес и утре
Министърът на икономиката заминава на посещение в САЩ
Министърът на икономиката заминава на посещение в САЩ