НОВИНИ

68 човека са излекувани от коронавирус у нас

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:11, 12.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Още
Снимка: Десислава Кулелиева

Нови 21 случая на заразени с COVID 19 са регистирирани в последното денонощие. Тази сутрин в Хасковската болница е починал 58-годишен пациент. От Националния оперативен щаб отчетоха нарастване броя на излекуваните - те са 68.

21 положителни проби са отчетени в последното денонощие - 12 са в София. Увеличение с 3,2% отчитат от щаба. И заедно с Лекарската колегия са силно разтревожени от неспазване на мерките за безопасност в последните дни.

Д-р Асен Меджидиев - Софийска лекарска колегия: С това хубаво време и това, което видях, поне 50 колеги - да реагираме - пълни улици и паркове. София пълна. София най-много регистрирани случаи.

Д-р Костадин Ангелов - директор на "Александровска" болница: Ходейки по улиците, като че ли искат да ни предадат на нас лекарите няккава божия роля. Ние да решаме кой да живее и кой да умира. Благодарим за тази корона от тръни, не я искаме.

Медиците от "Александровска" болница отправят молба - останете си вкъщи и ние в 21:00 часа ще ви ръкопляскаме.

Проф. Асен Балтов - УМБАЛСМ "Н.Пирогов": Следващите две седмици ще бъдат критични, повтарям критични. Не ходете на църква, това е моят апел. Църквата е във всеки от нас, всеки носи в себе си част от вярата. Това, че няма да сме в храмовете, ще помогне на нас лекарите, защото всички виждате, че лечението на този вирус е изключително трудно.

Проф. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб: Една болест, която е изключително продължителна и задръства системата. Не минава за една седмица. Напротив, изиксва много ресурси, много грижи и леглова база за доизлекуване на тези пациенти.

Свободните разходки ще засилят застрашителните резултати след 10 дни, Стойте си вкъщи - апелират лекарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Започна масовото тестване на хората в Банско
Започна масовото тестване на хората в Банско
Спазени ли бяха мерките и как вярващите отбелязаха Цветница?
Спазени ли бяха мерките и как вярващите отбелязаха Цветница?