НОВИНИ

7-годишно дете е открито в безпомощно състояние в Бузовград, има задържан

Полицията изяснява случая

полицията изяснява случай дете открито безпомощно състояние бузовград
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 20.06.2023 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

7-годишно момченце е открито в безпомощно състояние в село Бузовград, съобщиха от полицията. Сигналът е получен вчера в РУ-Казанлък от болницата в града минути преди 18.30 часа.

Полицията е започнала работа по случая. По първоначална информация, същия ден към 17.00 часа 44-годишен мъж открил момчето в безпомощно състояние в пристройка в землището на селото. Детето е транспортирано в медицинското заведение в тежко състояние.

Във връзка със случая е задържан 37-годишен мъж, посочват още от полицията. В Районното управление в Казанлък е образувано досъдебно производство.

Детето е настанено в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, оперирано е, но е стабилно. В момента е в реанимация, в пълно съзнание, съобщи за БТА управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Детето твърди, че е паднало от колело, коментира още той.

Детето живее във ферма в землището на Бузовград, посочи за БТА кметът на селото Мая Берова. "Собственикът на фермата е отишъл и е видял, че то е ударено. Попитал го е какво се е случило и детето първоначално е казало, че е паднало, но впоследствие се установява, че работник, който работи във фермата го е бил", коментира тя и допълни, че полицейски служители могат да кажат какво точно се е случило. По думите ѝ детето е имало травма на главата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Семерджиев отива на съд за ползване на фалшива шофьорска книжка
Георги Семерджиев отива на съд за ползване на фалшива шофьорска книжка
Анет Контавейт обяви, че слага край на тенис кариерата си след Уимбълдън
Анет Контавейт обяви, че слага край на тенис кариерата си след Уимбълдън