НОВИНИ

70-та международна колоездачна обиколка на България ще финишира в Шумен за пръв път в своята история

международна колоездачна обиколка българия финишира шумен пръв път своята история
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 18.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Обиколката на България ще стартира на 26 август в София и за първи път в своята история ще финишира в Шумен на 31 август. Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в пролог, 2 полуетапа и 4 етапа с общ старт.

Официалното откриване на обиколката ще се проведе на 26 август от 16:45 пред храм-паметника "Св. Александър Невски", а веднага след това ще бъдат представени и всички отбори и участници в 70-та Международна колоездачна обиколка на България. Прологът с дължина от 1 км ще стартира в 18:00 ч., като всички колоездачи ще стартират през минута, а последният състезател се очаква да финишира около 19:00 ч. Това зрелищно начало ще даде възможност на всички зрители да се запознаят с участниците в обиколката и да станат свидетели на първия носител на Жълтата фланелка като лидер в състезанието.

БНТ 3 ще излъчва НА ЖИВО пролога от 18:30 ч.!

За разлика от предишните три издания, в които първият етап бе до Пловдив и не предлагаше сериозни височини за преодоляване, тази година обиколката ще се завърже още през първия състезателен ден с два относително тежки полуетапа включващи общо 5 премии за катерачи включително и най-сериозната височина в обиколката – Беклемето. И за да бъде възелът заплетен напълно, вторият етап също предвижда финал след спускане от емблематичната височина Шипка.

Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 километра, отбелязват от общинския пресцентър на Шумен и уточняват, че колоездачите ще навлязат в Шумен по път I-7 от Велики Преслав. Те ще преминат през квартал „Дивдядово“, по бул. „Велики Преслав“, през кръговото кръстовище на площад „България“ и по бул. „Славянски“. Финалът ще е около 16:00 часа пред сградата на община Шумен, където ще се състои и церемонията по награждаването на победителите.

За безопасното преминаване и финиширане на колоездачите в Шумен още от сутрешните часове на 31 август временно ще бъдат затворени за движение централни шуменски улици и булеварди, като по някой от тях ще бъде въведена и временна организация на движение. Паркингът пред и зад община Шумен ще трябва да бъде освободени от автомобили за времето от 8:00 до 18:00 часа, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски посреща Айнтрахт на 24 август от 20:00 ч. на националния стадион "Васил Левски"
Левски посреща Айнтрахт на 24 август от 20:00 ч. на националния стадион "Васил Левски"
ТК „Хасково 2015" триумфира с титлата при юношите на държавното отборно първенство до 18 години
ТК „Хасково 2015" триумфира с титлата при юношите на държавното отборно първенство до 18 години