НОВИНИ

87 души са преминали досега през бързия коридор в ИСУЛ за засегнати от наводненията

bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 21.06.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
спешна нужда ремонт унг клиниката исул
Слушай новината

Общо 87 пациенти се възползваха до този момент от Бързия коридор, който УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ разкри за приоритетно обслужване /лечение и диагностика/ на пострадалите при наводненията в Северозападна България.

57 от тях са били приети за хоспитализация, а останалите, след преглед и изследвания, са били освободени за домашно лечение.

Въпреки че коридорът първоначално беше обявен за жителите на Берковица и Монтана, където първо връхлетя природното бедствие, помощта на болницата са потърсили и хора от Видин, Враца, Мездра, чиито домове също бяха залети в последствие от придошлите води. Тези граждани също са били обслужени с предимство и им е била предоставена необходимата здравна грижа.

Сред тях е 88-годишна жена от Видин, която е хоспитализирана с данни за сериозен кръвоизлив в областта на гастроинтестиналния тракт.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще продължи да приема с предимство и без направление пациенти от всички пострадали от наводненията общини от Северозападна България, докато ситуацията в населените места се нормализира.

Условието е те да потърсят помощ през Спешното отделение на болницата и да докажат, че са постоянни жители на някой от засегнатите райони в Северозападна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас ще отбележи Международния олимпийски ден с редица спортни прояви
Бургас ще отбележи Международния олимпийски ден с редица спортни прояви
Момиче от център за бежанци пострада при опит да избяга през прозореца с чаршаф
Момиче от център за бежанци пострада при опит да избяга през прозореца с чаршаф