НОВИНИ

9 нови заразени медици в област Пловдив

заразени медици област пловдив
Снимка: БГНЕС/ Архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 07.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

40 са новите случаи на COVID-19 за Пловдивска област. От тях 9 са медици, с което за два дни общият брой на заразените с коронавирус лекари става 20. Най-сериозен е проблемът в МБАЛ "Св. Каридад", където положителни проби са дали 5 лекари, 3 медицински сестри, 2 санитари и 1 рехабилитатор.

В болницата временно е затворено кардиологичното отделение, където вчера също имаше регистрирани медици. Предстои основно почистване, дезинфекция и получаване на резултати от проведените лабораторни изследвания на контактния персонал и пациенти. “Всички диагностицирани до момента лица са в добро състояние, на домашно лечение“, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Останалите случаи на болничен персонал за днес и вчера са регистрирани в МБАЛ "Св. Иван Рилски" - 1 лекар и 1 санитар. В УМБАЛ "Каспела" заразени са двама лекари, а в УМБАЛ "Св. Георги" - две медицински сестри. Лекар от спешна помощ и двама дентални лекари с индивидуални практики също са в COVID-19. От началото на епидемията общо 123 са инфектираните медицински лица на територията на област Пловдив.

Сред диагностицираните през последното денонощие има и дете на 3 г. от Детска градина "8-ми март" Пловдив. Децата и персонала, работил с групата, са под карантина. Продължава нарастването на случаите на заразени учители от основното училище в с. Скутаре - общо 7 сред педагогическия персонал и 1 положителен резултат на служител от обслужващия персонал. Обучението остава дистанционно за цялото училище - 8 паралелки от първи до седми клас, общо 108 ученика.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха престъпна група за производство на наркотици в София
Разбиха престъпна група за производство на наркотици в София
Ресторанти във Франция работят нелегално
Ресторанти във Франция работят нелегално