НОВИНИ

91 професионални гимназии ще получат спортни съоръжения за 2 млн. лева

bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 22.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Още
Слушай новината

Деветдесет и една държавни професионални гимназии ще получат спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв., за да оборудват физкултурни салони и фитнес площадки на открито. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 (ОПРР).

Днес Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка, с която се търсят доставчици на два вида спортни съоръжения - за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават оборудване и по двете позиции – за спортни площадки и за физкултурни салони.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по ОПРР, са определени още през 2015 г. по правилата на оперативната програма. През 2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване. На базата на заявките те са включени в проекта, одобрен от Управляващия орган на ОПРР.

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв.

Осемдесет и четири гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лв. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. Това оборудване е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на тренировъчна програма.

Фирмите могат да кандидатстват до 18 ноември т.г. Договорите с избраните кандидати ще са със срок до 20.07.2023 г. Конкретните доставки се изпълняват в срок до 45 дни след изпращане на заявка за конкретно училище. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването.

Документацията и условията по обществената поръчка, както и списък на всички професионални гимназии, които ще получат спортното оборудване, можете да видите ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 пункта за ваксинация на Столична община ще работят през уикенда
9 пункта за ваксинация на Столична община ще работят през уикенда
Гимнастиците ни не успяха да стигнат до финалите на Световното
Гимнастиците ни не успяха да стигнат до финалите на Световното