НОВИНИ

Адриан Андреев ще играе на турнира от АТР в Сингапур, Григор се отказа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:59, 20.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Тенис
адриан андреев играе турнира атр сингапур григор отказа

19-годишният софиянец е получил специална покана от организаторите да се включи в надпреварата от сериите АТР 250 и в първия кръг ще играе срещу седмия поставен, Лойд Харис.

Припомняме ви, че вчера се появи информация, че първата ни ракета Григор Димитров е получил "уайлдкард" за въпросния турнир, но в край на сметка хасковлията е преценил да отложи завръщането си на корта, за да може да се излекува на сто процента от травмата в кръста, която го спря на 1/4 финалите на Australian Open.

Така Адриан ще играе за общо пети път в основната схема на турнир от ATP Tour, като до момента той има 1 победа и 4 поражения.

Единствения му успех дойде в началото на тази година, когато на кортовете в Анталия, Адриан преодоля квалификациите, а след това в 1-ия кръг надигра, участващият с уайлдкард турчин, Марсел Илхан. Във втория кръг родният талант отстъпи на световния номер 23 Алекс де Минор.

Неговият пръв съперник в Сингапур, Лойд Харис, e 7-ми поставен в надпреварата и понастоящем се намира на 81-ва позиция в световната ранглиста. Южноафриканецът има един финал в своята кариера на ниво АТР и това беше през миналата година на турнира в Аделаида, Австралия, където отстъпи на Андрей Рубльов.

При победа, българинът ще играе срещу Алексей Попирин или квалификант.

Най-високо поставения тенисист в турнира е Андрей Манарино от Франция, а в Сингапур ще участват още Джон Милман, Марин Чилич, Раду Албот, Александър Бублик и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде може да се ваксинирате (ОБНОВЯВА СЕ)
Къде може да се ваксинирате (ОБНОВЯВА СЕ)
Габриел Донев отпадна на полуфиналите в Анталия
Габриел Донев отпадна на полуфиналите в Анталия