НОВИНИ

Адриан Андреев ще играе в Испания, няма да пътува за Акапулко

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:43, 12.03.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Тенис
адриан андреев играе испания вместо акапулко

19-годишният талант Адриан Андреев ще се включи в надпреварата от веригата на ITF с награден фонд 25 000 долара, която ще се проведе в испанския град Ла Нусия.

По-рано днес стана ясно, че българинът е влязъл в квалификациите за турнира от сериите АТР 500 в Акапулко, който започва следващата седмица, но Андреев няма да има възможност да пристигне навреме в Мексико.

Така, единствения български представител в Акапулко ще бъде първата ни ракета Григор Димитров, който ще бъде пети поставен и ще се опита да стигне до втора титла от турнира след тази от 2014 година.

Андреев, понастоящем №384 в света, е предпочел да се включи на турнира в Испания, където той ще започне директно в основната схема.

През настоящия сезон Адриан вече игра на два турнира от АТР Tour, като и в двата случая записа по една победа в основната схема, достигайки до 1/8 финалите.

В Анталия българинът преодоля квалификациите, а след това в първия кръг надигра Марсел Илхан, а в Сингапур младият софиянец записа най-голямата победа в своята кариера до момента, отстранявайки №82 в света Лойд Харис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гюндоган отново е №1 във Висшата лига
Гюндоган отново е №1 във Висшата лига
Александър Георгиев беше заменен във втори пореден мач в НХЛ
Александър Георгиев беше заменен във втори пореден мач в НХЛ