НОВИНИ

Адвокатката от Враца Румяна Тодорова и дъщеря ѝ получиха ефективни присъди

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:16, 04.01.2021
6332
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
адвокатката враца румяна тодорова дъщеря получиха ефективни присъди
Слушай новината

Адвокатката от Враца Румяна Тодорова и дъщеря ѝ Деница са получили ефективни присъди. Двете жени вече са в Сливенския затвор.

Румяна Тодорова е осъдена на 2 години и 6 месеца, а Деница на 2 години и 10 месеца лишаване от свобода, съобщиха за "По света и у нас" източници от Специализираната прокуратура. До присъдите се стигнало след сключено споразумение с прокуратурата.

През пролетта миналата година Румяна Тодорова, дъщеря ѝ Деница, заедно с Ивайло Борисов и Ивайло Тодоров бяха арестувани. Групата бе обвинена, че е събирала пари срещу издаване на фалшиви документи, настаняване на възрастни в старчески домове и имотни измами.

Адвокатка от Враца и дъщеря ѝ поръчали монтирането на взривно устройство в кола на съдия

Тодорова и Деница бяха задържани и през март м.г. след акция на ГДБОП заради имотни измами, но съдът ги пусна с по-леки мерки. Тогава бяха обвинени за имотни измами, използване на фалшиви документи и незаконно настаняване на старци в приюти с още двама мъже.

В имота на приближения на адвокатката Иво Борисов-Борката бяха намерени огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и бомба с 400 г тротил с дистанционно управление и магнит. Според събраните доказателства то е било предназначено за поставяне под автомобил на съдия от Враца.

Разследващите са установили, че поръчител на атентата била адвокат Румяна Тодорова, а причината - дело, което съдията гледал безпристрастно, а не както иска адвокатката.

Според наши източници от съда и разследването самоделната бомба била предназначена за шефа на районния съд във Враца Васил Ганов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити попиля Челси за 18 мин. и сериозно разклати стола на Лампард
Манчестър Сити попиля Челси за 18 мин. и сериозно разклати стола на Лампард
Роналдо задмина Пеле по голове
Роналдо задмина Пеле по голове