НОВИНИ

Агресия в Сливен - учител удари шамар на ученик в час

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:51, 27.01.2022
10440
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
без глоби директорите ученик без маска извън класната стая
Слушай новината

Учител в сливенско училище шамаросал и издърпал ухото на петокласник в час. Случаят е отпреди няколко дни, а жалба подала майката на момчето Станимира Господинова.

Жената твърди, че Давид е силно стресиран след случката, отказва да посещава дори онлайн часовете по математика, чувства се унижен и поискал да бъде преместен в друго училище.

"Момчето ми разказа, че щракал с химикала си, когато господинът, без никаква забележка, се приближил до него, ударил му силен шамар, дръпнал му главата назад, след което го хванал за двете уши и го вдигнал от стола. Всичко се случило за секунди, а веднага след това учителят казал на сина ми, че, ако продължава така, няма да премине в по-горен клас", разказва майката.

След жалбата ѝ директорът на Второ ОУ "Христо Ботев" Денко Делчев е поискал писмени обяснения от преподавателя. Самият Делчев признава, че колегата му е професионалист, досега не е имал подобни прояви, но случаят от 14 януари е факт. Какво ще бъде наказанието на учителя ще стане ясно на 7 февруари.

По случая инспектори от Регионалното управление на образованието ще направят своите констатации като проверката им трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът на РУО-Сливен Кристина Станкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев се срещна с президента на БФВ Любомир Ганев
Румен Радев се срещна с президента на БФВ Любомир Ганев
Министърът на правосъдието обсъди съдебната реформа с председателя на LIBE Хуан Лопес Агилар
Министърът на правосъдието обсъди съдебната реформа с председателя на LIBE Хуан Лопес Агилар