НОВИНИ

Агуеро и Манчестър Сити се разделят

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:03, 30.03.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
агуеро манчестър сити разделят

Аржентинският нападател на "гражданите" ще напусне "Етихад" в края на настоящия стадион след точно 10 години при "небесносините" от Манчестър.

"След цели 10 сезона в Манчестър Сити у мен надделява чувството на удовлетворение и гордост. В наше време толкова дълъг престой в един клуб за професионален футболист е нещо необичайно.

Това са 10 сезона на големи постижения. Станах голмайстор номер 1 на клуба в историята и почувствах специална връзка с всички, които обичат Манчестър Сити“, заяви голмайстор №1 в историята на "гражданите".

Агуеро акостира на Острова за около 35 милиона паунда през лятото на 2011-та година, идвайки от Атлетико Мадрид", и още в първия си сезон помогна на отбора, воден тогава от Роберто Манчини, да стигне до първа титла на Англия от сезон 1967/68.

Серхио беше и големият герой в последния ден на кампанията, вкарвайки във вратата на Куинс Парк Рейнджър в 94-та минута, за да донесе шампионския трофей на Сити.

До момента аржентинският национал е записал 384 двубоя за "небесносините", в които е отбелязал цели 257 гола, а до края на сезона има време да подобри и тези си постижения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер
Продължава разследването за причините за катастрофата с Петр Келнер
ПРЯКО по БНТ 3: Англия - Полша, квалификация за Мондиал 2022 в Катар
ПРЯКО по БНТ 3: Англия - Полша, квалификация за Мондиал 2022 в Катар