НОВИНИ

Агуеро сложи край на кариерата си заради сърдечно заболяване

Серхио Агуеро
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:04, 15.12.2021
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на националния отбор на Аржентина Серхио Агуеро обяви, че се оттегля от футбола на 33-годишна възраст поради сърдечно заболяване.

Бившият футболист на Манчестър Сити, който премина в Барселона със свободен трансфер през лятото, беше заменен по време на мач през октомври и получи медицинска помощ на терена заради болки в гърдите.

„Тази пресконференция е свикана с цел да съобщя, че съм решил да спра да играя футбол. Това е много труден момент за мен. Решението, което взех, е заради здравето ми. Това е основната причина - проблемът, който имах преди месец и половина“, започна Серхио Агуаеро.

При произнасянето на тези думи футболистът не успя да спре сълзите си.

„Попаднах в добрите ръце на медицински персонал, който направи всичко възможно и ми каза, че най-доброто нещо за мен е да спра да играя футбол“, добави нападателят.

Серхио Агуеро беше заменен по време на равенството на Барселона 1:1 с Алавес. Аржентинецът беше откаран в болница за кардиологични изследвания, след което не се появи повече в игра.

"Гордея се с кариерата, която имах, за щастие, това се случва сега, а не по-рано. Мисля, че мога да бъда много доволен от титлите, които спечелих. Винаги може повече, но мисля, че направих всичко възможно за отборите, в които играх“, допълни Агуеро.

Нападателят разкри, че първите две седмици, след като е чул препоръката на лекарите, са били много тежки за него.

По време на пресконференцията на таблото в залата бяха показани значими моменти от кариерата на Серхио Агуеро. Сълзите на играча не спираха да текат при излъчването на видеото, а след това благодари за жеста на представителите на Барселона.

"Тръгвам си с високо вдигната глава, щастлив. Не знам какво ме очаква сега, но знам, че има много хора, които ме обичат и искат най-доброто за мен", добави Агуеро.

Отборът на Барселона беше в залата по време на пресконференцията на футболиста на каталунския тим.

Прекрасен жест към Серхио Агуеро направиха от големия съперник на Барса - Реал Мадрид. В пост в социалните мрежи от Белия балет написаха: "За нас беше чест да се състезаваме срещу играч като теб, Серхио Агуеро , един от най-добрите футболисти в света. Успех на теб и семейството ти."

Играчите на Реал Мадрид са се срещали често на терена със звездния нападател, докато той защитаваше цветовете на Манчестър Сити, Барселона и Атлетико Мадрид.

Футболистът не забрави да благодари по време на изказването си: "Искам да благодаря на Атлетико, който рискува с мен, когато бях на 18 години, както и на Манчестър Сити."

Отговорът на "гражданите" към "Крал Кун" Агуеро също не закъсня:

"Всички в Манчестър Сити бихме искали да се възползваме от тази възможност и да благодарим на Агуеро за невероятния му принос към нашия успех през последното десетилетие и да му пожелаем успех при пенсионирането му", написаха представителите на "небесносините".

Аржентинецът бе един от най-големите реализатори на нашето поколение, финиширайки кариерата си с 427 гола в 786 мача. Във визитката му има пет титли на Висшата лига, два пъти ФА Къп и шест Купи на Лигата с Манчестър Сити. С националния отбор на Аржентина той завоюва олимпийско злато през 2008, преди да грабне и Копа Америка това лято.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на седмицата трябва да бъдат оценени щетите от наводненията у нас
До края на седмицата трябва да бъдат оценени щетите от наводненията у нас
Възможно е временно ограничаване на правомощията на КЕВР, до края на седмицата оценяват щетите от валежите
Възможно е временно ограничаване на правомощията на КЕВР, до края на седмицата оценяват щетите от валежите