Ахмед Доган: Задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се хуманитарна катастрофа

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:40, 12.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:33 мин.
У нас
ахмед доган актива дпс убеден съм предстои интересно бъдеще

"Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се "И това ще мине…", но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост." Това заявява в официално обръщение към актива на партията почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"За една година от своето коварно шествие по планетата COVID-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, “удари” икономиката, и на “ужким” миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с “лека ръка” издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави. Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбен и отлаган във времето.

Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с мащабни войни или с финансово-икономически кризи в планетарен мащаб", пише още Доган.

И точно в такъв критичен момент от живота на човечеството, изрази като “глобално единство”, “обединени усилия” и “заедност” са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни.

Пожелавам на всички Ви да преговорим уроците за единството и заедността!

Тъкмо затова, задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа… Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него за нашите избиратели и за всички граждани на страната.

Пожелавам на всеки от Вас да направи това за “другите”, което би очаквал да получи от света около него.

Пожелавам Ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реална история!", допълва Доган.

"Но не забравяйте: за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка (но не и повече) пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички.

Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.

Пожелавам Ви да бъдете силни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето", завършва почетният лидер на ДПС.

Партията провежда 10-ата си Национална отчетно-изборна конференция под мотото "Свобода, единство, заедност". Форумът е изцяло онлайн. Организирани са повече от 100 онлайн точки за включването на 843-мата делегати. Участниците ще изберат лидер на партията. Номиниран за поста е досегашният председател Мустафа Карадайъ. На форума са поканени много гости от страната и чужбина.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Американската мечта": Любимият преподавател на учениците в Американския колеж в София
"Американската мечта": Любимият преподавател на учениците в Американския колеж в София
Спецакция в Бургас: Задържаха дилър на дрога около училища
Спецакция в Бургас: Задържаха дилър на дрога около училища