НОВИНИ

ДПС провежда юбилейна конференция - очаква се изявление на Ахмед Доган

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:14, 12.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

ДПС провежда 10-ата си Национална отчетно-изборна конференция, под мотото "Свобода, единство, заедност". Очаква се пред форума да говори почетният председател на партията Ахмед Доган, който вероятно ще анализира актуалната политическа ситуация.

Форумът се провежда изцяло онлайн. Организирани са повече от 100 онлайн точки за включването на 843-мата делегати.

Участниците ще изберат лидер на партията. Номиниран за поста е досегашният председател Мустафа Карадайъ. На форума са поканени много гости от страната и чужбина.

В отчета си за изминалия мандат председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обобщи действията на партията:

"Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с COVID-19. Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите."

В доклада си Мустафа Карадайъ включи и визионерски акценти от програмата на Движението, които отчитат глобалните процеси, свързани с преобразуването на икономиките и държавите, в контекста на новите икономически предизвикателства:

"Днес е в ход нова индустриална революция! Водородна революция в дигиталната ера! Всяка поредна индустриална революция води човечеството до радикално преобразуване на живота и труда. Надпреварата, кой да въведе в по-мащабен план водорода, е състезание за това кой в утрешния ден ще има по-конкурентоспособна икономика и повече работни места."

"За да се реализира нашата програма, е нужно силно ДПС!", беше категоричен Карадайъ.

Лидерът заключи доклада си с обобщението: "COVID-19 постави цялата ни технологична цивилизация на сериозно изпитание. Фактически ние се намираме в ситуация на война с непознат или твърде малко познат враг в лицето на един вирус. За нас, либералите, правата и свободите на човека, свободата, отговорността и толерантността, както и пазарната икономика и конкуренцията, съчетани със свободния избор на всеки, са основополагащи ценности на либералната демокрация. Но точно този фундамент на либерализма е поставен на изпитание."

"Разбира се, най голямото предизвикателство в живота е да устоиш себе си и да обгрижиш обществото. Тъкмо затова, доброто представяне на предстоящите парламентарни избори е въпрос на чест за ДПС!", завърши Карадайъ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Герджиков и Милена Тодорова с място в преследването на СК по биатлон
Димитър Герджиков и Милена Тодорова с място в преследването на СК по биатлон
ПСЖ постави цена на Неймар
ПСЖ постави цена на Неймар