НОВИНИ

Академик (Пловдив) с първо поражение в Балканската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:52, 19.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Баскетбол
академик пловдив първо поражение балканската лига

Пловдивският тим отстъпи като гост на Куманово 2009 със 71:86 (20:27, 11:26, 19:15, 21:18), по-малко от 24 часа след невероятния обрат, който сътвори срещу ТФТ Скопие, за да спечели със 104:102 след продължение.

По този начин бе сложен край на серията на Академик от шест поредни успеха, с която те стартираха в настоящото издание на Балканската Лига.

Въпреки първото си поражение обаче българският тим остава начело в подреждането с баланс от 6 успеха и 1 поражение. Отборът на Куманово заема последното 6-то място, като важно уточнение е, че съставът от Северна Македония има само четири изиграни срещи.

Домакините си осигуриха аванс от 22 точки на почивката и успяха да задържат двуцифрената си преднина до края на срещата, възползвайки се и от умората на пловдивчани, които изиграха петия си мач в продължение на осем дни.

Българите допуснаха твърде много грешки в отбрана до почивката, които бяха наказани от отборът на Куманово. След подновяване на срещата отборът на Йордан Янков показа по-добро лице, но този път нямаше сили за обрат.

Николай Титков стана най-резултатен за Академик с 16 точки и 9 борби, Томислав Минков добави 15 пункта, а Мартин Сотиров и Обрад Томич завършиха с по 10. Последният също така добави и 10 борби, за да приключи с "дабъл-дабъл".

За победителите Горян Марковски се отличи с 27 точки, докато Кори Рейли-Рос записа 19 точки и 8 асистенции. Александър Андреевич завърши с 15 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тяло на мъж близо до жп линия край Казанлък
Откриха тяло на мъж близо до жп линия край Казанлък
Театър "Българска армия" на 70 години
Театър "Българска армия" на 70 години