НОВИНИ

Академия за млади ездачи отново събра талантливи състезатели по конен спорт

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
18:12, 06.10.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Академия за млади ездачи в Житница
Снимка: КСБ Тракиец
Слушай новината

За втори път тази година на конна база " Тракиец" се проведе Академия за млади ездачи. В нея участваха талантливи състезатели по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия от България, Турция, Хърватия, Полша и Сърбия.

Академията се провежда под егидата на Европейската Федерация по конен Спорт, като целта и е да подпомогне развитието на спорта в Балканския регион.

Треньор на младите ездачи по време на лагера бе Лаура Клапаке от Германия, която е бронзов медалист от световното през 2018 г. и европейски шампион отборно. Лектор по психологическа подготовка бе Поппи Бландфорд от Ирландия, а Пийтър Стрийбош изнесе лекция на тема "Екстериорна оценка на конете". Гост на лагера на конна база "Тракиец" в с. Житница бе спортният директор на Академията за млади ездачи Свен Холмберг.

В тренировъчния лагер участие взеха 17 състезатели на възраст от 15 до 21 г. Аврора Чернева, Десислава Миланова, Елиза Чолакова, Кристияна Атанасова, Ая Митева, Даная Велинова, Ивана Ангелова, Ася Петрова и Милко Кочев бяха българските участници в Академията.

Следващата Академия за млади Ездачи ще се проведе от 24 до 26 октомври отново в Житница, като се очакват и състезатели от Гърция и Румъния.

Академията за млади ездачи е проект управляван от Athenaeum (организация с идеална цел по юрисдикцията на Шейцарското законодателство) и работи съвместно с Марко Кутчер, Ролф Горан Бергстом, Мaркус Енинг, Лудгер Беербаум, Хенк Ноорен и братята Шрьодер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сампаоли се завърна начело на Севиля
Сампаоли се завърна начело на Севиля
Част от контролния пункт на "Капитан Андреево" ще бъде обявена за обект от националната сигурност
Част от контролния пункт на "Капитан Андреево" ще бъде обявена за обект от националната сигурност