НОВИНИ

Алън Пардю: Чест е да съм тук, приятно ми е да работя с играчите

алън пардю чест съм приятно работя играчите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 16.04.2022
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният треньор на ЦСКА Алън Пардю заяви, че клубът се нуждае от неговата помощ в този труден момент.

На пресконференцията преди двубоя с Левски мениджърът разкри, че не е очаквал да се завърне като треньор по-този начин, но е готов за изпитанието.

"Чест е да съм тук. Не очаквах да водя отбора тази седмица. Клубът се свърза с мен по време на пандемията за треньорската позиция. Говорих с Дани и казах, че знанията ми за българския футбол не са достатъчни. След това ме попита да стана техническия директор. В тази ми позиция, те са лоялни към мен. Клубът е в малка криза. Никой не знаеше, че Стойчо напуска. Всички бяхме шокирани. Щеше да е грешка, ако не покажа съпричастността си към клуба. Имах оферти, които отказах, но този път почувствах, че това е правилното решение", твърди той.

Наставникът не отрече възможността да остане начело на клуба, макар вниманието му да спира само до предстоящите два мача.

"Не зависи от резултатите. Зависи от чувствата ми към групата. Те имат нужда от помощ. Вчера ми беше хубаво на тренировката. Дано феновете ме посрещнат добре. В неделя ще се опитам да направя малки промени. Играчите имат самочувствие, приятно ми е да работя с тях. Притеснен съм, но това показва, че съм загрижен. Стоичков е легенда за мен. Той ме окуражи преди да поема позицията" допълни той.

Англичанинът коментира и впечатленията си от българския футбол и работата на ЦСКА с предходните треньори.

"Не бележим достатъчно. Този аспект от играта ни коства титлата. Трябва да подобрим това през лятото. Лудогорец е финансово стабилен отбор. Ще ни бъде трудно. Ние сме имали три мениджъра, откакто съм тук. Говорих с Бруно, Любо и Стойчо и ги питах защо съществува нестабилност при мениджърите. Това не е от полза за националния отбор на България. Собствениците на отбори могат да променят тази тенденция. Отборите във Висшата лига работят с анализатори, скаути, мениджър, технически директор и собственици. Никой не трябва да отсъства от селекцията. Според мен Стойчо винаги участваше в този процес. Когато връзката между треньора и собственикът пропадне, обичайно има само един развой на ситуацията", добави той.

Специалистът сподели и очакванията си за столичния сблъсък с Левски.

"Станимир Стоилов работи добре с клуба. Те имат енергия, ще ни бъде трудно. Не мисля, че отсъствието му ще повлияе на играта им. Лам може и да пропусне сблъсъка. Играем срещу Левски. Ако играчите не знаят важността за мача, то аз съм загазил", смята той.

Треньорът се пошегува и със спекулациите около бъдещето му в треньорската професия.

"Нямам договор с ЦСКА, така че вероятно съм свободен за треньорската позиция в Бърнли. Шон Дайш бе уволнен след десет години в Бърнли. Смятам, че уволнението му бе грешка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес е забранен достъпът на руски кораби до български пристанища
От днес е забранен достъпът на руски кораби до български пристанища
СЕМ: БНТ не използва език на омразата, нито възхваляване на войната или оневиняване на агресията
СЕМ: БНТ не използва език на омразата, нито възхваляване на войната или оневиняване на агресията