НОВИНИ

Алън Пардю: Дойдох в ЦСКА, за да стана шампион (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:32, 28.04.2021
Чете се за: 01:59 мин.
Футбол
алън пардю дойдох цска стана шампион видео

Спортният директор на ЦСКА-София - Алън Пардю направи първото си изявление за българска медия специално за клубната телевизия на "червените".

Той сподели защо е избрал да работи в тима от Борисовата градина, както и каква е ролята му в клуба.

Английският специлист разкрива какво трябва да се подобри в отбора, кой играч най-силно го впечатлява и какво е мнението му за трансферите на Валентин Антов и Али Соу.

Във видеото той говори за старши треньора Любослав Пенев, схемата на игра и споделя още любопитни впечалтления от престоя си в България.

"Искам да придобия опит в Европа, подобно на този в Нидерландия, но исках и да стана шампион. Харесва ми предизвикателството от феновете, които искат титлата на всяка цена. Имам добра връзка с Дани, който ме убеди да дойда тук. Не мога да правя тактиката тук, това е работа на Любо, но мога да анализирам случилото се преди и след мачовете и да дам съвети на треньора. Няма напрежение върху мен, то е върху наставника. Имам голям опит и не изпитвам никакъв натиск. Напрежението може да афектира решенията на един треньор – давам ясна идея за това къде се намира клубът, какво може да направи в бъдеще, за да се подобри. Смоленски е голям талант и не се представи добре в последния мач – тогава идва моята работа, да му помогна, да дам моето мнение“, започна той.

"Инфраструктурата в клуба трябва да се подобри, определено. Тренировъчното игрище е на добро ниво, бях доста впечатлен от това. Тази част трябва да се подобри, академията също, нуждаем се от по-добри треньори. Футболът тук е много напрегнат – мисля, че се нуждае от повече техника, за да имаме в крайна сметка по-добър продукт. Трансферната политика в ЦСКА е подобно на много големи клубове. Трябва да се гледа в дългосрочен план и е важно да разберем, че се намираме в период на пандемията, когато финансите на един футболен клуб страдат. Ние бяхме напрегнати във финансово отношение, наложи се да се разделим с няколко класни играчи, включително Али Соу – нямахме избор при него, той бе фантастичен и бе обичан от феновете“.

"Да не забравяме и Антов – искахме да го задържим, но това бе отлична възможност за него да отиде на неговата възраст в Италия. Имаме опция да си го върнем, но това е най-доброто за него. Разочароващо е, че го загубихме, но това бе правилно. Новодошлите трябваше да навлязат с трудни мачове – например, Кох, който идва като централен защитник в тези топ мачове, той се справи много добре. Кайседо вкарва голове, но се нуждаем от още офанзивни футболисти – не можем да разчитаме само на него, това е твърде голямо напрежение, същото беше и с Али Соу. Имаме някои страхотни индивидуалности и лидери – Жеферсон, Юга и Тиаго, но най-влиятелният футболист е Юрген Матей, за мен. Много добре комуникира с останалите, ръководи защитата и има качества".

"Любо дойде тук в труден период с тежки мачове – той вдигна отбора, стилът на игра се промени, играем вече с четирима в отбрана, това повече ни приляга. Мисля, че представянията ни дотук под негово ръководство са добри – Любо е били преди в ЦСКА, познава отлично клуба. Той има възможност да вземе Купата и да завърши на второ място в първенството – разбира се, това би бил успешен сезон за нас, но има и други отбори, които имат своите лични амбиции. Със сигурност, догодина целта ни трябва да бъде да станем шампиони. Гледал съм стари материали – многото фенове, прекрасните мачове. Страхотно ще е да видим стадиона ни пълен с фенове в Европа. Привържениците са нетърпеливи да се завърнат по трибуните", завърши Пардю.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концертите не са опасни от заразяване с COVID-19, доказа експеримент в Барселона
Концертите не са опасни от заразяване с COVID-19, доказа експеримент в Барселона
Зидан: Равенството е справедлив резултат
Зидан: Равенството е справедлив резултат