НОВИНИ

Алън Пардю и Юрген Матай зарадваха деца от две столични училища

ЦСКА Алън Пардю
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 20.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

В седмицата преди Великден старши треньорът на ЦСКА Алън Пардю и капитанът на тима Юрген Матай, въпреки натоварената си програма, намериха време да посетят две столични училища и да подарят на децата футболни топки и книгата "70 години слава ЦСКА", в която е поместена цялата история на клуба.

Малчуганите бяха подготвили много въпроси към своите любимци, а те отделиха време да се снимат с всеки желаещ и раздадоха автографи, информират от клубния сайт на "червените".

Нидерландският бранител на "армейците", който все още се възстановява от контузия, посети 30-то СУ "Братя Миладинови" и зарадва децата като им разказа как е започнала неговата футболна кариера, през какви трудности е преминал и как се чувства като капитан на "червените". Накрая размени няколко подавания с децата, които стреляха към вратата и получиха поздравления лично от Юрген Матай при всеки точен изстрел.

Наставникът на отбора Алън Пардю бе специален гост в 4-то ОУ "Проф. Джон Атанасов", където на двора го очакваха ученици от половин дузина класове, които първо чуха увлекателната му реч, след което го засипаха с въпроси.

Старши треньорът на ЦСКА покани децата да посетят стадион "Българска армия" и да се запознаят отблизо с историята, традициите и успехите на тима, както и да се снимат с всички купи, поместени в "Музея на спортната слава на ЦСКА".

Кампанията ще продължи и през следващия месец, когато звезди и легенди на отбора ще изненадат учениците в друго училище, информират още от ЦСКА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на Европейския съвет е на посещение в Киев
Председателят на Европейския съвет е на посещение в Киев
Бруно Бекман: Руските сили дадоха нов краен срок на украинските части в "Азовстал" да се предадат
Бруно Бекман: Руските сили дадоха нов краен срок на украинските части в "Азовстал" да се предадат