НОВИНИ

Алън Пардю: Много неща трябва да се променят в ЦСКА, за да остана за постоянно

алън пардю неща променят цска остана постоянно
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 21.04.2022
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният наставник на ЦСКА Алън Пардю заяви след спечеления полуфинал за Купата на България срещу Славия с дузпи, че много неща трябва да се променят в клуба от стадион "Българска армия", за да остане начело на тима за постоянно.

"Доста неща се объркаха за нас тази вечер. Трябва да кажа, че техният отбор започна много силно, вкара два прекрасни гола. Оттам насетне те много добре диктуваха събитията на терена. Това наруши нашия ритъм и се разстроихме психически. Започнахме да си мислим дали ще съумеем да се върнем в срещата. Знаехме, че трети гол ще ни затрудни изключително много", започна специалистът.

"Имахме своите положение, но фактът, че не ги материализираме е проблем. Според мен ударът на Кайседо с глава бе гол и това, че съдиите не го зачетоха ни разочарова. След като Славия поведе в началните десетина минути с два гола, за нас най-важното бе да не инкасираме трети гол, защото щеше да ни изкара извън борбата. Не бе най-комфортната вечер, на която съм се наслаждавал във футболно отношение. Аз знам, че футболистите на ЦСКА дори на тренировка се справят по-добре, отколкото днес. Със сигурност самочувствието, което класирането за финала ще ни даде, е много сериозно. Но преди мача за трофея имаме още много работа да свършим", заяви Пардю.

"Ще говоря с клуба. Дори в този кратък период установих добра връзка с футболистите. Те са страхотен колектив. Нека помисля на спокойствие. Наслаждавам се на този си период във футбола, въпреки че е трудно да гледам подобен тип мачове от тъчлинията. След напускането на Стойчо Младенов, това бе един странен период за ЦСКА. Дори не знам как отборът ми ще изглежда срещу Лудогорец. Имаме много футболисти с много картони, струпа се много напрежение върху нас. Аз ще направя всичко по силите си и ще кажа на клуба това, което мисля. Ще бъда много директен с ръководството. Ако аз остана постоянен мениджър на ЦСКА, много неща трябва да се променят", категоричен е англичанинът.

"Мисля, че феновете бяха страхотни тази вечер и много ни помогнаха. Мисля, че трябва да имаме по-добра комуникация с тях, мога да помогна в тази насока. ЦСКА е отбор, който трябва да отправи предизвикателство към титлата. Не може 25 мача да поддържаш едно темпо и всичко да изтече между пръстите ти. Искам това ниво да се повиши", добави той.

"Аз знам каква е работата с трансферите, такава бе моята роля и преди това. Аз гледах първия мач в ролята си на директор, така че съм наясно със ситуацията в клуба. Искам да помогна на момчетата, знам, че можем да се справим по-добре. Ако аз остана постоянен треньор, трябва да имам повече контрол върху нещата в клуба", завърши Алън Пардю.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът в Рио се завърна с пълна сила (СНИМКИ)
Карнавалът в Рио се завърна с пълна сила (СНИМКИ)
В британския парламент започва разследване за "Партигейт"
В британския парламент започва разследване за "Партигейт"