НОВИНИ

Алън Пардю недоволства срещу собственика на Лудогорец

Алън Пардю
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 27.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор ЦСКА Алън Пардю изрази недоволството си към собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. В интервю пред английския всекидневник "Daily Mail" той описа състоянието на българския футбол пред чуждестранната медия.

"Лудогорец е голямата ни цел. Ние постоянно ги догонваме. Собственикът на Лудогорец притежава телевизионна компания, която държи правата за излъчване на българския футбол. Как може това да бъде честно", пита британецът.

Съветникът на акционерите в ЦСКА си припомни и за миналото на отбора.

"Клубът постигна големи резултати в миналото, паметни мачове срещу Ливърпул и Байерн Мюнхен, но това се случи отдавна. Нивото, на което сме в момента е важно за нас и ни приляга. От класирането ни за участие в евротурнир зависят около половин милион паунда за клуба", пояснява той.

Алън Пардю коментира и тазгодишната битка за титлата в родния елит.

"Миналия сезон спечелихме Купата, като победихме Лудогорец на полуфинал. Тази година ще бъдем още по-близо до тях. Изградихме качествен тим със сравнително нисък бюджет, а тези преки двубои вероятно ще определят носителя на титлата", смята 60-годишният специалист.

За финал, доскорошният треньор заяви, че желае да се завърне към професията някой ден.

"Иска ми се да бъда треньор отново. В момента се наслаждавам на длъжността ми в ЦСКА, защото ми приляга. Мениджърът има пълната ми подкрепа и знам под какво напрежение е поставен. Не се опитвам да го заменя. Ако някъде другаде се появи възможност, която да ме постави в добра ситуация, ще се радвам да я приема", коментира бившият наставник на отбори като Рединг, Уест Хем, Чарлтън, Саутхемптън, Нюкасъл, Кристъл Палас и Уест Бромич Албиън.

ЦСКА гостува на Лудогорец в понеделник (29 ноември) от 17.15 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всеки пети българин е подложен на тормоз на работното място
Всеки пети българин е подложен на тормоз на работното място
Димо Алексиев с покана към зрителите за нова комедия
Димо Алексиев с покана към зрителите за нова комедия