НОВИНИ

Албания продължава да крачи уверено към Евро 2024, Полша с успешен старт при новия селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:25, 13.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
албания продължава крачи уверено евро 2024 полша успешен старт новия селекционер
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Албания е все по-близо до класиране за Евро 2024, след като надигра с класическото 3:0 у дома Чехия в двубой от квалификационна група "Е".

За "орлите", които след няколко дни ще посрещнат България в контролна среща, това бе пети пореден двубой, в който те не допускат поражение в пресявките за европейското.

Освен това победата срещу Чехия е втора поредна за момчетата на Силвиньо срещу пряк съперник за място на шампионата в Германия догодина.

На "Арена Комбетаре" в Тирана мачът започна по превъзходен начин за домакините, които поведоха още в 9-ата минута чрез Ясир Асани, а до почивката албанците бяха допълнително улеснени и от изгонването на Моймир Хитил заради два жълти картона.

През второто полувреме на два пъти точен за "червено-черните" беше Таулант Сефери, за да оформи крайното 3:0. До края попадение на Арбнор Муя беше отменено, което лиши Албания от дори по-изразителен успех.

По същото време в Торсхавн съставът на Полша записа важен успех с 2:0 като гост срещу Фарьорските о-ви в битката за едно от двете места в групата, които осигуряват билети за Евро 2024.

Себастиан Шимански даде аванс на "Дружина полска" още в 4-ата минута, докато второто попадение бе дело на Адам Букса малко след час игра, с което той подпечата успешното начало на новия селекционер на поляците Михал Пробиеж.

Така, след днешните двубои Албания продължава да бъде лидер в подреждането с 13 точки, следвана от Полша с 9. Чехия и Молдова имат по 8 пункта, но и двамата тима са с мач по-малко, а на дъното засега остават Фарьорските о-ви със само 1 точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топло и предимно слънчево време днес и през уикенда
Топло и предимно слънчево време днес и през уикенда
Испания сложи край на перфектната серия на Шотландия в евроквалификациите и засега отложи класирането за Евро 2024
Испания сложи край на перфектната серия на Шотландия в евроквалификациите и засега отложи класирането за Евро 2024