НОВИНИ

Алберт Попов: Мечтая за победа през следващия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:24, 20.03.2023
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се завърна у нас след края на сезона в Световната купа и разкри, че мечтае за дебютен успех през следващата кампания.

В последния си старт Алберт се нареди 12-и на слалома в Солдеу, Андора и сподели, че е останал доволен от резултата си предвид тежките условия.

"Доволен съм от последното състезания. 12-о място не е никак лошо, предвид условията, които бяха вчера в Солдеу. Успях да уцеля ските, в три от секторите бях много бърз, така че няма как да не съм доволен от това класиране в топ 15", започна Попов.

Българинът направи и бърз анализ на изминалия сезон, който бе белязан от липсата на сняг по пистите в Европа и сподели, че догодина ще се опита да ограничи до минимум грешките си в състезанията.

"Сезонът беше много труден заради липсата на сняг тази зима. Беше много топло, пистите бяха много меки. Въпреки всичко смятам, че резултатите ми са много добри. При наличието на четирите ми незавършвания, смятам, че направих максимума. Всички се притесняваме от топлите зими и липсата на сняг, но например в САЩ се шегувахме, че там се е изсипал целият сняг от Европа. Там още не могат да си отрият къщите. Мисля, че тази зима беше изключение и в следващите ще имаме достатъчно сняг", обясни Алберт.

"Можем само да гадаем къде щях да бъда, ако бях завършил четирите състезания, в които отпаднах. Тези състезания бяха на терени, които са точно мой тип - твърди, стръмни, трудни, така че оставам позитивен и ще работя повече с идеята догодина да не правя такива грешки или ако допускам, те да не бъдат фатални", допълни родният състезател.

Алберт Попов разказа и за дългия път, който е извървял преди да стигне до първия си подиум в състезание от Световната купа през тази кампания в Палисейдс Тахо, САЩ и разкри, че вече започва да усеща как опитът започва да му помага.

"Такова високо ниво се поддържа с много труд, който започваш да полагаш от дете. С треньора ми Ивайло Борисов работим заедно вече 19 години. В началото всичко беше на шега и майтап, но в един момент видях, че това е моят път и трябва да давам 100 процента. Казах си, че трябва да вляза в този спорт и може би с доза късмет и талант нещата ми се получават по начина, по който ги виждаме. За следващия сезон искам да вдигна физическата си подготовка. През лятото ще трябва да работя още малко върху техниката, но мисля, че има още накъде да се развивам и догодина ще бъда още по-добър", заяви спортист №3 на България за 2022 година.

"Опитът вече започва да ми помага все повече и повече. Чувствам се все по-уверен след всеки старт и знам, че аз мога да бъда човекът, който да поведе в класирането на такова състезание. Догодина ще ми бъде с още една идея по-лесно", добави Попов.

Накря Алберт разкри, че е подложен на доста лишения, но въпреки това не спира да мечтае за триумф в Световната купа.

"За постигането на такива резултати трябват много труд и много лишения, тренировки и това да не си бъдеш вкъщи, за да следваш мечтата. За следващия сезон мечтая за победа. Не се страхувам да го кажа, постижима е и ще работя за постигането ѝ. Наградата за третото място в Палисейдс Тахо ми служи за мотивация, защото тя ми показва, че мога", завърши Алберт Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС отпуска 2 млрд. евро за боеприпаси за Украйна, България не е част от споразумението
ЕС отпуска 2 млрд. евро за боеприпаси за Украйна, България не е част от споразумението
Адриан Андреев осъществи обрат на старта на Чалънджър в Испания
Адриан Андреев осъществи обрат на старта на Чалънджър в Испания