НОВИНИ

Алберт Попов откри сезона с 11-то място във Вал Д'Изер

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:23, 11.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
отличен първи манш алберт попов слалома
Слушай новината

Най-добрият български алпиец Алберт Попов откри новия сезон в Световната купа с 11-то място в слалома във Вал Д'Изер, Франция.

След първия манш Алберт се движеше 10-ти във временното класиране, но след вторите спускания отстъпи едно място за сметка на италианеца Тобиас Кастлунгер, който беше приятната изненада в днешната надпревара, след като беше със стартов №67.

Въпреки това Попов записа най-доброто си представяне във френския зимен център, след като преди две години българинът завърши 12-ти, а през миналия сезон беше 21-ви.

За това си класиране Алберт Попов си заслужи и 24 точки за генералното класиране за Световната купа, както и за дисциплината слалом.

Победител в първия слалом за сезона пък стана норвежецът Лукас Бротен, който беше втори след първия манш, но във втория даде най-доброто време и това помогна на младия скиор да запише третата победа в кариерата си за Световната купа. До него на почетната стълбичка се качиха Мануел Фелер и Люик Меяр.

Следващият слалом за Световната купа е в италианския зимен център Мадона ди Кампилио на 22 декември. Преди година именно там българските представители Алберт Попов и Камен Златков направиха страхотно състезание и се наредиха съответно 11-ти и 19-ти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 69 мигранти в камион на АМ "Тракия"
Задържаха 69 мигранти в камион на АМ "Тракия"
Катрин Маноилова с 22-ро място на Световната купа по шорттрек в Казахстан
Катрин Маноилова с 22-ро място на Световната купа по шорттрек в Казахстан