НОВИНИ

Алберт Попов: Просто трябва да си изчакам времето

алберт попов просто изчакам времето
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 12.02.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският алпиец Алберт Попов говори за предаването "Олимпийски върхове" по-малко от ден преди първия си старт на Зимните олимпийски игри в Пекин в дисциплината гигантски слалом.

Попов сподели, че се чувства добре и в момента работи в търсенето на максимума за терена, на който ще се проведат неговите стартове.

"Условията са много по-различни от тези, с които сме свикнали в Европа. Имаме доста различни ски. В момента напасваме материалите, имаме нещо в предвид. Търсим максимума за този терен. Дано да имаме късмет. Иначе с часовата разлика мисля, че се справих успешно, не съм имал проблеми. Чувстваме се добре и просто се надявам да бъде моят ден", сподели Алберт.

Българският алпиец добави, че все още не е свикнал напълно с условията в Пекин, но въпреки това не смята, че това ще бъде проблем.

"Не сме свикнали още. В нашия спорт постоянно се опитваме да се нагласим към условията - дали ще е дъжд или сняг. Не смятам, че това ще е проблем за нас. Просто трябва да уцелим нещата и те ще се случат", коментира най-добрият ни скиор през последните няколко сезона.

Алберт сподели още какво смята за организацията на Олимпийските игри и мерките за борба срещу разпространението на коронавируса.

"PCR-и ни правят много често и в Европа, така че не мисля, че това е проблем. Единственият проблем е, че на моменти тестовете излизат фалшиво позитивни, което е много тежко. В деня на състезанието може да излезеш фалшиво позитивен и да си изпуснеш шанса. Като цяло смятам, че китайците са се постарали много и са направили всичко по силите си. Малко по-строги са нещата, но в тази пандемия това е разбираемо", заяви Попов.

Накрая българският алпиец разкри, че ще се наслади на Олимпиадата и допълни, че просто трябва да изчаква своето време, за да изпълни голямата си цел - да стъпи на почетната стълбичка.

"Ще се наслаждавам. Смятам за Олимпиадата да не си давам цели, защото на хората, които очакват много неща им се случва точно обратното. В последните стартове показах много в карането ми, но все пак малко не ми достигна за целта, която съм си поставил - да стъпя на стълбичката. Просто трябва да си изчакам времето и смятам, че без много усилия рано или късно това ще стане", завърши Алберт Попов.

Автор: Калин Гугов, специален пратеник на БНТ в Пекин

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийски майстор на шоколад подготвя сладки изненади за Свети Валентин
Белгийски майстор на шоколад подготвя сладки изненади за Свети Валентин
Мартин Миланов: Надявам се да се построят хокейни пързалки в България
Мартин Миланов: Надявам се да се построят хокейни пързалки в България