НОВИНИ

Алберт Попов влезе в топ 30 за втория манш на гигантския слалом

алберт попов
Снимка: БОК, Йордан Петков
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 13.02.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският състезател в ски-алпийските дисциплини Алберт Попов ще има чудесната възможност да се спусне сред първите 30 във втория манш на гигантския слалом на Олимпийските игри в Пекин.

Въпреки изключително лошите условия, обилния снеговалеж и ниската видимост по трасето в Янцин, Попов завърши 27-и на +4.67 секунди след лидера Марко Одермат (1:02.93 минути) от Швейцария.

Вторият манш трябваше да започне в 7.45 часа, но беше отложен за 9.00 часа, заради обработката на пистата след новия сняг и лошото време. Надпреварата ще можете да гледате на живо по БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport. Българинът ще се спусне в самото начало - четвърти.

Заради неблагоприятните метеорологични условия отпаднаха повече от 30 състезатели.

След първия манш българският скиор сподели мнението си относно пистата и условията, в които бяха принудени да се състезават алпийците днес.

„Никакъв усет, видимостта пречеше да се опиташ да целиш линиите, да търсиш скорост, когато го направиш - получаваш зверски удари. Не успях да карам на лимита, това не беше каране, а беше оцеляване. Твърдостта на пистата е супер, но на места са станали не следи, а дупки и ските могат да тръгнат навсякъде. Много вали и за кратко време натрупва върху леда и може лесно да те подхлъзне“, сподели за БНТ Алберт Попов.

Българският състезател ще участва и в слалома при мъжете, който ще се проведе на 16 февруари, сряда. Именно това е и дисциплината, в която той ще търси по-добро класиране.

„Като цяло всичко е супер, подготовката на пистата е перфектна. Ние се шегувахме, че най-вероятно тук вали един път в годината и това е точно днес. Все пак това е едно състезание преди слалома на същата писта. Ще се радвам да карам сред първите 30, тогава теренът ще бъде различен и ще е по-лесно, но да видим“, добави Алберт Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно захлаждане и предимно облачно време днес
Временно захлаждане и предимно облачно време днес
Александра Фейгин с 15 стартов номер за кратката програма, Валиева с 26
Александра Фейгин с 15 стартов номер за кратката програма, Валиева с 26