НОВИНИ

Алберт Попов завърши 27-ми в Шамони

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:24, 30.01.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Зимни
алберт попов завърши шамони

Българинът записа 19-то време във втория манш във френския курорт Шамони, като изоставането му от победителя Клеман Ноел беше 2:12 минути.

За Алберт това е четвърто поредно влизане сред първите 30, което затвърждава, че нашият най-добър скиор навлиза във форма в навечерието на Световното първенство в Кортина Д`Ампецо, Италия.

Попов даде време от 47.95 секунди във второто си каране, което го остави на изоставане от 1:75 минути от Луак Ерни, който направи страхотен втори манш, който му помогна да се изкачи от 29-то на 4-то място в крайното класиране.

За втора поредна година пък състезанието беше спечелено от представителя на домакините, Клеман Ноел, който остави зад себе си швейцареца Рамон Ценхойзер и австриеца Марко Шварц.

В класирането за малката Световна Купа Алберт Попов заема 26-то място в дисциплината с актив от 75 точки. Убедителен лидер в подреждането е Марко Шварц с 549 точки, следван от Себастиан Фос Солеваг и Клеман Ноел.

Утре, отново в Шамони, предстои да се проведе нов слалом за Световната Купа, като това ще бъде и последния старт в дисциплината преди Световното Първенство в Кортина Д`Ампецо, което започва на 9 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юта Джаз записа 11-ти пореден успех в НБА
Юта Джаз записа 11-ти пореден успех в НБА
Над половината жители на Москва са изкарали коронавируса
Над половината жители на Москва са изкарали коронавируса