НОВИНИ

Алегри: Мората остава в клуба, а Рамзи напуска

Масимилиано Алегри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 05.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри съобщи, че нападателят Алваро Мората няма да напусне клуба, а полузащитникът Аарън Рамзи почти сигурно ще бъде продаден.

Италианецът разкри за разговор с Мората, който е убедил испанеца да остане.

"Рамзи ще си тръгне от клуба. Мората обаче ще остане, той се представя добре. Проблемът е, че на него му е лепнат грешен етикет. Той е важен. за нас. Говорих с него и му казах да не си тръгва. Точка по въпроса", категоричен бе мениджърът.

54-годишният специалист разкри и облика на състава си преди предстоящия шампионатен двубой с Наполи.

"Работихме добре през изминалите дни. Федерико Киеза и Пауло Дибала успяха да се възстановят, а на Данило ще му бъдат необходими още няколко дни. Двама измежду Адриен Рабио, Родриго Бентанкур и Уестън Маккени ще играят в халфовата линия срещу Наполи", допълни мениджърът.

Бившият шампион с "бианконерите" заяви, че властите трябва да решат дали сблъсъкът да се състои предвид болните футболисти и треньори в щаба на Наполи. Лоренцо Инсине, Фабиан Руис, Ървинг Лосано, Елиф Елмаз, Марио Руй, Кевен Малкуи и наставникът Лучано Спалети са заразени.

"Има компетентни органи, които да решат дали утре трябва да бъде изигран мачът. Ние само можем да излезем на терена и да играем. Ролите трябва да бъдат уважавани. Този, който трябва, ще реши дали ще играем утре, или не", завърши той.

Към момента няма информация дали срещата на Наполи с Ювентус ще бъде отложена, но се очаква сблъсъкът да се състои. Двубоят на стадион "Алианц" в Торино е в четвъртък (6 януари) от 21.45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За неваксиниран ще се смята гражданин без бустерна доза в Гърция
За неваксиниран ще се смята гражданин без бустерна доза в Гърция
Задържаха шофьор след зрелищна гонка с полицията във Варна (СНИМКИ)
Задържаха шофьор след зрелищна гонка с полицията във Варна (СНИМКИ)