НОВИНИ

Алехандро Гарначо остава в Манчестър Юнайтед до 2028 година

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:41, 28.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
алехандро гарначо остава манчестър юнайтед 2028 година
Снимка: БТА
Слушай новината

Младият аржентински футболист на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо днес подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Олд Трафорд" до 2028 година, обявиха "червените дяволи" на своя сайт.

Гарначо се присъедини към Юнайтед едва 16-годишен още през 2020 година с трансфер от Атлетико Мадрид и през този сезон направи своя пробив в първия тим благодарение и на шансовете за изява, които той получи от новия наставник на отбора Ерик тен Хаг.

До този момент през кампанията аржентинецът е изиграл 32 двубоя за "червените дяволи" във всички турнири и има на сметката си 5 гола и 6 асистенции.

Добрите му изяви обаче бяха сложени на пауза в средата на месец март, когато Гарначо получи контузия в глезена в мач срещу Саутхямптън, която все още не му позволява да се завърна на терена.

Въпреки това обаче от ръководството на Манчестър Юнайтед побързаха да предложат нов договор на 18-годишния талант и новото споразумение вече е факт.

"Мениджърът и щабът му ми помогнаха да се подобря във всяко отношение и с тяхна подкрепа аз се развивам, за да помогна на отбора да има успехи", заяви Алехандро Гарначо.

Наставникът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг пък изрази задоволството си от новия договор на Гарначо и обяви, че той ще може да помогне на тима в заключителните мачове от сезона. За целта обаче Гарначо ще пропусне световното първенство за младежи до 20 години, на което неговата Аржентина ще бъде домакин.

"Няма да го освободим. Той ще се завърне частично на тренировките и след това ще видим кога можем да го използваме", коментира Тен Хаг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са спряганите имена на министри в бъдещия кабинет?
Кои са спряганите имена на министри в бъдещия кабинет?
Рилски спортист се окичи с бронзовите медали в женското баскетболно първенство
Рилски спортист се окичи с бронзовите медали в женското баскетболно първенство