НОВИНИ

Алекс Грозданов продължава за Купата на Италия, Стойчев и Казийски отпаднаха

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:17, 24.09.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Волейбол
алекс грозданов продължава купата италия стойчев казийски отпаднаха

Българският национал, който защитава цветовете на Равена, бе титуляр при успеха на неговия тим с 3:0 гейма (25:23, 25:18, 25:18) над Пиаченца в последен мач от група Б на надпреварата.

За Равена това беше втори успех с 3:0 гейма в групата и след само една загуба, тимът продължава към 1/4 финалите на надпреварата.

Алекс започна мача от първата минута и завърши с 6 точки (2 блокади), а най-резултатни станаха неговите съотборници Франческо Речине с 11 точки (1 ас) и Джулио Пинали с 10 точки (1 блокада).

От тима на Пиаченца Тревор Клевено и Аарън Ръсел приключиха с по шест точки на своята сметка.

Освен Равена, от група Б продължава и отборът на Падуа, който снощи записа трети последователен успех, с което си осигури и спечелването на групата.

Междувременно, съставът на Верона отпадна от надпреварата след поражение с 0:3 (24:26, 21:25, 24:26) срещу Тоно Калипо (Вибо Валентия).

Както знаете, в редиците на отбора от града на Ромео и Жулиета се подвизават двама българи, Матей Казийски и Аспарух Аспарухов, а техен старши-треньор е Радостин Стойчев.

И двамата ни сънародници играха снощи като Казийски приключи с 13 точки, а Аспарухов с 10, но дори това не помогна на техния тим, който след три поражения отпада от надпреварата.

За победителите Тибо Росар се отличи с 10 точки .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери
Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери
Граждани се опасяват от водна криза на Черноморието
Граждани се опасяват от водна криза на Черноморието