НОВИНИ

Александър Чеферин изпрати писмо до Боби Михайлов

александър чеферин изпрати писмо боби михайлов
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 20.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изпрати официално писмо до българския си колега Борислав Михайлов, в което изразява задоволството си от възможността двамата отново да работят заедно за доброто на играта.

В сайта на Българския футболен съюз беше публикуван целият текст на обръщението.

„Скъпи г-н Президент, скъпи Боби,

За мен беше истинско удоволствие да Ви видя отново, макар и само онлайн, в скорошната среща на УЕФА за президенти и изпълнителни директори.

Както знаете като дългогодишен член на Изпълнителния комитет, за УЕФА е изключително важно европейският футбол да работи заедно, а 55-те асоциации да говорят в един глас, когато става въпрос за грижите за футбола на нашия континент.

Сигурен съм, че въз основа на богатия Ви опит, ще се справите с предизвикателствата пред вас и разрешаването им в интерес на българския футбол при пълно зачитане на ценностите и разпоредбите на УЕФА.

УЕФА е изградена върху силен и ясен набор от устави. Въпреки че е важна и водеща асоциация - създадена от националните федерации за националните федерации - тези устави подчертават и призовават за независимост и демократични действия за всеки наш член. От съществено значение е предприетите за напред стъпки да работят за високите стандартите на футбола в България и при спазване на принципите на добро управление и всички приложими национални закони.

Искам да подчертая, че една от ключовите ценности на УЕФА е защитата на независимостта на националните асоциации в цяла Европа, затова и сме на Ваше разположение за всякаква допълнителна помощ или насоки, които могат да ви бъдат необходими.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалиционно споразумение: Партия "Волт" съвместно на избори с Петков и Василев
Коалиционно споразумение: Партия "Волт" съвместно на избори с Петков и Василев
Корабът край Яйлата е заседнал заради неадекватно поведение на екипажа
Корабът край Яйлата е заседнал заради неадекватно поведение на екипажа