НОВИНИ

Александър Димитров: Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет

александър димитров момчета имат голямо бъдеще стига имат късмет
bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 21.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския младежки национален отбор по футбол Александър Димитров очаквано остана доволен от разгромния успех на неговия тим с 6:0 у дома срещу Естония в мач от европейските квалификации.

Въпреки убедителния успех обаче Димитров сподели след двубоя, че този резултат малко заблуждава предвид оспорваното начало на срещата.

"Резултатът малко заблуждава. Подготвяхме се от неделя за труден мач, защото аутсайдери няма. Представянето на естонците в последния мач срещу Германия ни караше да бъдем пределно концентрирани. Видяхте, че в началото играта бе двуостра", започна българският наставник.

Младият специалист изрази още мнение, че неговите футболисти израстват с всяка една изминала среща и освен това похвали отбора за изградения колектив.

"Поздравявам футболистите ни, защото дадоха максимума. Този отбор започна своето развитие от първия мач срещу Естония, който беше коренно различен. Поздравявам ги за това, че израстват с всеки мач и се вижда възходяща градация. За мен е удоволствие да работя с тези изключително талантливи играчи. Не помня кога за последно младежкият отбор е бил с 6:0. Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет. Той ни липсваше в някои от мачовете", коментира младежкият селекционер.

"Имаше напрежение. Всички знаехме, че този мач трябва да го вземем. Не на всяка цена, но знаехме, че трябва да бием. Това малко се отрази на играта ни в началото, но ние имаме вяра в тези играчи. Имаме добър колектив", завърши Александър Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 студенти участват в четвъртата "ТВ Академия" на БНТ
Над 100 студенти участват в четвъртата "ТВ Академия" на БНТ
ЦСКА разби Севлиево и се настани в топ 3 на НВЛ
ЦСКА разби Севлиево и се настани в топ 3 на НВЛ