НОВИНИ

Александър Димитров: Всеки прави грешки

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:24, 07.09.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
александър димитров всеки прави грешки
Слушай новината

Селекционерът на младежкия национален отбор на България по футбол Александър Димитров очаквано беше разочарован след загубата на "лъвчетата" от Уелс в мач от квалификациите за Евро 2024 при младежите.

Българите инкасираха тежко поражение с 0:4 от "драконите" на стадион "Славия" в София, като основната причина бяха неточностите на нашия тим във фаза защита.

След мача българският селекционер застана пред камерата на БНТ и определи тези грешки като "детински".

"Ние сами си объркахме мача с тези елементарни грешки. Тръгнахме добре в мача, но не можахме да вкараме. Ако бяхме вкарали първи гол, този резултат щеше да е в наша полза. Няма какво да коментирам тези детински грешки, които доведоха до този срамен резултат. Всеки прави грешки, жалко, че ги допусна, защото има потенциал и качества и ако иска да расте, не трябва да ги допуска. Не можем да хвърлим вината само върху един човек. Това, което не те убива, те прави по-силен.", заяви Александър Димитров.

Специалистът посочи и липсата на международен опит у неговите момчета като една от причините за тежката загуба.

"До гола те не стигаха до нашата врата. Психологически отборът се срина и това не се вижда от днес. Причината е, че играчите нямат международен опит. Знаем, че тези играчи нямат международен опит, не са играли на елитен кръг, не са играли на европейско за юноши. Трябва да подходим психологически сега, защото моментът е тежък. Този отбор е изграден от малко играчи, родени през 2000 година, повечето са по-млади. Трябва да ги подготвим да са подготвени психически и да играят футбол", допълни българският селекционер.

Накрая Димитров сподели, че неговия отбор ще продължи да гони своите цели, докато шансове още има.

"След този мач можем само да вадим поуки. Докато имаме шансове, ще си гоним целите, но трябва да сме по-стабилни психологически. Сега това, което искаме, е много, много далече", завърши треньорът на младежите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Чехия: Няма място в Европа за бежанци от Афганистан
Премиерът на Чехия: Няма място в Европа за бежанци от Афганистан
Код жълто за много силен вятър и утре
Код жълто за много силен вятър и утре